226 НОВОРОДЕНИ В ДИМИТРОВГРАД ДО МОМЕНТА. ЕТНОСЪТ УТЕЖНЯВА РАБОТАТА

226 са новородените до момента за 2015 г. в Родилното отделение към МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград, съобщи завеждащият отделението д-р Нина Четалова. По думите и до края на годината най-вероятно ще минат още 3 до 5 родилки.

Според д-р Четалова, повечето новородени са момчета. Тя обаче подчерта, че не е сигурна в информацията, тъй като предстои обобщаване на данните. По-конкретни такива ще има в края на годината. Междувременно, родили са се две двойки близнаци към момента за годината.

Родените в Димитровград деца през 2015-а не се различават значително като брой спрямо предходните две години. През 2014-а на бял свят се появиха 220 деца, през 2013-а – 230.

От година на година, работата става все по-тежка. Основна причина за това са ромите. Много родилки от етноса идват без предупреждение в отделението. Част от тях не са си правили никакви изследвания. Други въобще не знаят кога трябва да родят, коментира завеждащият отделението.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Не е в това проблема. Проблема е в това, че ви е страх да кажете процентно какъв е етническия състав на новородените. Страх ви е да кажете, че над 50 % от новородените са циганчета, в което няма нищо лошо. Просто това е истината. А тя трябва да се каже. Като се мълчи, всъщност се прави престъпление против съвестта.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук