222-МА ПЪРВОЛАЦИ В РАЙЕ СЯДАТ ЗАД ЧИНА

222-ма първолаци в райе ще седнат зад чина на 15 септември. Толкова затворници са записани в първи клас, по данни на Министерството на правосъдието.

От общо 7243 лишени от свобода, 1431 ще бъдат ученици в учебната 2016/2017 г. Всички учебни заведения в затворите са готови да открият първия учебен ден, уточняват от ведомството.

auto-bannerНа територията на всички 12 затвори и Поправителния дом в Бойчиновци има разкрити училища или филиали към тях. За пръв път тази година ще отвори врати и училище към затвора в Пловдив, което ще бъде филиал към училището в София. Най-старото школо в системата на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ е към затвора в Ловеч, което през 2016 г. навърши 60 години.

Учебният процес в местата за лишаване от свобода е съобразен с нормативната уредба на Министерството на правосъдието и Министерството на образованието и науката, като се извършва от квалифицирани педагогически кадри.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева ще открие учебната година в единствения затвор за жени у нас – този в Сливен. Ресорният заместник-министър Красимира Филипова ще бъде гост на тържеството в затвора в Ловеч.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук