22 ТВОРЦИ НА ВЕЛИКДЕНСКА ИЗЛОЖБА, ПО 2,5 М ПЛОЩ НА ВСЕКИ

Великденска изложба
контакти

22 творци ще покажат творби на традиционната Великденска изложба. На всеки от тях е отредена по 2,5 метра площ за поставяне на произведенията. Участват художници, дърворезбари, приложници… В момента изложбата се реди, за да бъде готова за откриването. То ще се осъществи на 17 април, от 18 часа, в изложбена зала „Асен Крайшников“, към Клуба на дейците на културата /КДК/. Това разказа Антония Христозова, председател на Дружеството на художниците в Димитровград. Тя ще участва с бижута, направени от полимерна глина.

Произведенията ще останат до 17 май. Изложбата ще премине под формата на базар. Гражданите ще имат възможност да си закупят творби. Сред творците, освен Антония Христозова, свои произведения ще покажат Георги Георгиев, председател на дружеството на дърворезбарите в Димитровград „Свети Спиридон“, художниците Здравко Нейчев, Яна Димитрова, приложникът Димитрия Трендафилова и др. Ще има също трима дебютанти, които ще представят свои неща. Събитието ще постави началото на отбелязването на 50-годишнината от основаването на КДК. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук