22 ловни дружинки броиха дивите зайци

Отчитат тенденция на стабилност и увеличаване на запасите в региона на Хасково

Контролна есенна таксация /преброяване/ на дивите зайци се проведе на територията на ловно-рибарското сдружение в Хасково, в която влизат и общините Минерални бани и Стамболово. В кампанията участваха 22 ловни дружинки, в чиито планове за ползване на дивеч фигурират зайците. Това са дружинките във Войводово, Гарваново, Жълти бряг, Долно Ботево, Караманци, Криво поле и др., съобщават от Съюз на ловците и риболовците в България.

През седмицата ще бъдат обобщени резултати от таксацията, която установява количеството на дивеча и физическото му състояние.

На последния си форум хасковските ловци отчетоха, че се наблюдава тенденция на стабилност и увеличаване на запасите от див заек. По последни, данни преди сегашната таксация, числеността възлиза на 6146 броя. Забелязва се и спад на отстрела, отчита управителният съвет на сдружението.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук