22-ама избраха ново ръководство на КДК

контакти

Клубът на дейците на културата /КДК/ в Димитровград, вече, има нови председател, заместник-председател и секретар, които бяха избрани на провелото се снощи събрание. То бе своеобразно продължение на свиканото на 23 септември събрание, на което бе избран Управителен съвет /УС/.

Тогава, УС бе упълномощен да избере останалата част от ръководството, но се оказа, че изборът трябва да бъде направен от събранието, което се проведе снощи. В него участваха 22-ама от членовете, от общо 57, с валидни членски карти. Те бяха по-малко от половината, но в Устава е записано: Събранието се счита за законно, ако присъстват най-малко половината от всички членове. Ако не се явят минималният брой членове, събранието се счита за законно, колкото и членове да присъстват…, бе обяснено на място.

За председател на КДК бе избран Диан Дончев, за заместник-председател – Величка Петрова, а за секретар – Йорданка Делчева. Други кандидатури нямаше, а посочените три бяха избрани единодушно.

В УС, след избора на 23 септември, бяха Диан Дончев, Йорданка Делчева, Величка Петрова, Коста Костов, Тодорка Николова, Пламен Стойчев и Иван Евлогиев. На снощното събрание обаче Иван Евлогиев се оттегли и на негово място бе избран Гроздан Грозев. Грозев бе председател досега, а секретар – Анелия Радева.

Клубът до този момент бе регистриран в частен интерес, но членовете решиха да го пререгистрират в обществена полза, за да може да иска финансова общинска подкрепа и да кандидатства по проекти.

Още на първото събрание се появи информация, че Дончев е избран за председател, оказа се невярна, но явно е имало коментари в тази посока. Сигурно, са искали да ме предложат, тогава, лаконичен бе той.

Ще се ръководя от пет принципа – организация, ред, дисциплина, уважение и откровеност, заяви Дончев.

Припомняме, че на първото събрание е имало дългогодишни членове, които не получили право да гласуват, понеже не си били платили членския внос за настоящата година… Ще се постарая да обиколя всички, защото не искам да се допускат лъжи и интриги. Искам само едно да е ясно – КДК е място за хората на изкуството, категоричен е новият председател.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Текстът за кворума на събранието сам си противоречи! Четете внинателно! Под 50% е невалидно, а колкото и да е под 50%-валидно!СМЯХ В ЗАЛАТА НА КДК!!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук