ПО 21 ДЕЛА МЕСЕЧНО РЕШАВАТ МАГИСТРАТИТЕ В АДМИНИСТРАТИВНИЯ СЪД

newbeautyПо над 21 дела, при натовареност по щат около 17 дела, разглеждат месечно магистратите от Хасковски административен съд /ХАС/, съобщават оттам. Това сочи справката за дейността на съда за предходната 2015 г. В тази насока следва да се отчете обстоятелството, че през второто полугодие на годината, магистратите работиха в намален числен състав, уточняват от административния съд. От 9 април бяха прекратени правомощията на председателя на съда Теодора Точкова, която стана главен инспектор в Инспектората на Висшия съдебен съвет /ВСС/. От началото на юни съдия Петя Желева премина във Върховния административен съд /ВАС/.

През отчетния период в ХАС са образувани 1052 административни, касационни административни и касационни с наказателно-административен характер дела, включително делата, върнати за ново разглеждане, след касационен контрол. Приключили с акт по същество са 720 административни и касационни дела, 168 са прекратени, поради неотстранена нередовност или недопустимост на оспорването. В процентно изражение, близо 75 % от подлежащите на разглеждане дела за 2015 г. са приключени до 31 декември 2015 г.

От изнесените данни за дейността могат да се изведат изцяло положителни изводи, свързани с качеството и бързината на правораздаването, обобщават от Административен съд – Хасково.

olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук