2049 именици в Димитровград и Хасково на Атанасовден. Честити да са!

контакти

2049 са общо имениците на Атанасовден в двете най-големи общини в региона. В община Димитровград празник имат 869 човека, а в община Хасково – 1180, по данни от двете администрации. Честит празник на тях и на семействата им!

Допълва се още, че в община Димитровград името Атанас носят 489 мъже, а Атанаска – 182 жени. Най-възрастният Атанас е на 96 години, а най-малкият – само на 3 месеца. Най-възрастната дама с името Атанаска е на 92 години, а най-малката – на 2 годинки. Други популярни имена, които празнуват на Атанасовден, са Наско – 51, Таню – 46, Таньо – 43, Анастасия – 37, Наска – 12, Начо – 5, Атанасия – 3 и Наса – 1.

На 18 януари Православна църква отдава почит на св. Атанасий Велики, архиепископ Александрийски. Св. Атанасий се родил през 293 г. в столицата на Египет – Александрия. На 23-годишна възраст той е ръкоположен за дякон и участва в Никейския Вселенски събор. Пет години след това Атанасий придобива епископски сан. Като архиепископ на гр. Александрия той се включва активно в борбата срещу арианската ерес в християнството. Умира на 2 май 373 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук