2000 се изявяват на 20-и детски етнофестивал в Минерални бани

контакти

20-и юбилеен международен детски етнофестивал „Децата на Балканите с духовност в Европа“ ще се проведе на 31 май и 1 юни в Минерални бани. Организатори са Конфедерацията на независимите синдикати в България и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“, съорганизатор е Община Минерални бани.

Очакват се близо 2000 участници и гости, в това число 50 групи и 80 индивидуални изпълнителя, от 19 области и 26 населени места от територията на цяла България, 17 танцови групи и индивидуални изпълнители от чужбина – от Босна и Херцеговина, Молдова, Северна Македония, Сърбия, Турция и Черна гора. Ще бъдат представени над 70 училища, читалища, детски градини, центрове и школи от България и извън пределите на страната ни.

Детският етнофестивал ще се открие на 31 май от 10,00 ч. в Летния театър на Минерални бани и ще продължи до следобедните часове на 1-ви юни, когато ще се извърши официално награждаване на участниците и ще се проведе Галаконцерт.

Преди официалното откриване, музикални групи от всички националности, представени в етнофестивала, ще се включат в празнично шествие, водено от Забавно-духов оркестър при Община Димитровград и малки  артисти от „Галаксико“.

Ще почетем паметта на създателя на детския етнофестивал – проф. д-р Желязко Христов, който ни вдъхнови да продължим да реализираме неговата идея през годините, съобщават организаторите. Още подробности – тук.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук