2000 деца на международен етнофестивал в Минерални бани

Организиран от КНСБ. Отрива го Валя Балканска, под патронажа на министър Бисер Петков

Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа“ ще се проведе за деветнадесета поредна година в Минерални бани, област Хасково.

В него ще вземат участие близо 2000 деца,  80 групи и 70 индивидуални изпълнители, от 16 области и 38 населени места от територията на цяла България, както и 18 танцови групи от чужбина – от Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия, Турция. Ще бъдат представени над 80 училища, читалища, детски градини, центрове и школи от България и извън пределите на страната ни.

Етофестивалът, който ще бъде открит от Валя Балканска, е посветен на 1-ви юни – Международен ден на детето. Събитието се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов“, със съдействието на Община Минерални бани. Тази година детският празник се осъществява под патронажа на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. Очаква се да присъстват още социалният министър Султанка Петрова и президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Откриването е предвидено на 31 май от 10:15 часа в Летния театър на Минерални бани. Програмата може да видите на следния документ, с клик ТУК, както и на страницата на Община Минерални бани.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук