200 000 граждани се преместили на село в пандемията

На места търсенето на къщи надхвърляло предлагането 10 пъти

Над 200 000 са новите жители в българските села от началото на пандемията, станало е ясно на първата от серията бизнес дискусии, организирана от сайт за недвижими имоти. 52% от хората, преместили се на село, са в трудоспособна възраст, информират от Асоциацията на българските села.

Председателят на Асоциацията Борислав Борисов посочва, че само за изминалата 2021 г. общият брой на новорегистрираните жители на село е 108 550 души, а прогнозата за 2022 г. е около 90 000 души да се изместят за постоянно в българските села. В селата около Пловдив, Велико Търново, Стара Загора и Ловеч търсенето на къщи надхвърля предлагането повече от 10 пъти.

Търсят се предимно готови за нанасяне къщи, къщи с двор от минимум 1 дка., къщи в нови жилищни комплекси, парцели в регулация и бизнес имоти като складове, цехове, ферми и др., акцентират от selo.bg.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук