20 хиляди лева, за храм „Св. Иван Рилски“ в Хасково, събраха на Рождественски бал

Най-високо бе оценена тениска на Гришо, от „Ролан Гарос“

Поредна финансова помощ, за довършване на най-големия християнски храм в Хасково, „Св. Иван Рилски“, беше събрана снощи на Рождественски благотворителен бал. Той бе организиран по идея на депутата от ГЕРБ Евгения Ангелова, която е член на  Църковното настоятелство.

До сега, от дарения за довършване на църквата, в сметката й имаше 30 хиляди лева. Снощи, на явния търг, бизнесмени, политици, благодетели от различни сфери на обществения живот довнесоха още над 20 хиляди лева за дострояването на новата църква в кв. „Орфей“.  Евгения Ангелова благодари на всички гости на Рождественския бал за тяхната съпричастност.

„Тази църква е за всички ни, за целия град, защото тук нов православен храм не е строен повече от 100 години. Затова идеята за дострояването не е само моя, не е само на свещениците, тя е наша обща кауза. Вярвам, че ще я доведем до успешен финал“, подчерта народният представител.

На открития благотворителен търг бяха предложени  икони на Исус Христос и Св. Иван Рилски, картина на Борку, десерти, сладкиши и други предмети. Безспорно, най-атрактивни за колекционерите се оказаха тениски на Григор Димитров и топки с автограф от него. Най-високо бе оценена от колекционерите тениска на Гришо, от турнира „Ролан гарос“. Тя бе откупена за 1000 лева. Друга негова тениска, с която той е играл в Стокхолм, бе откупена за 700 лева, а за топката с автограф от  най-добрата ни ракета бяха платени 220 лева.

Освен средства от търга, за дострояването на храма бяха събрани дарения от благотворителния базар и от кувертите за участие в Рождественския бал. Парите ще бъдат преведени по сметката на църквата „Св. Иван Рилски“:

BG90 UNCR 7000 1522 6368 41Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук