20 лева, грамота и икона за всеки хвърлил се в Марица за кръста, на късметлията – 100 лева

контакти

Грамота, паричен стимул от 20 лева, осветена икона на Рождество Христово и църковен календар за 2019 г. ще получи всеки смелчага, хвърлил се за кръста в Марица в Димитровград на Богоявление. За късметлията, който успее да извади разпятието, е предвидена премия от 100 лева. Това съобщиха от Община Димитровград, която заедно с Църковното настоятелство при храм „Свети Димитър“, организират празника на Йордановден.

Желаещите да спасят кръста от ледените води на реката могат да се запишат в църквата или на място в деня на ритуала. Допускат се само участници, които са пълнолетни.

Събитието, на 6 януари, започва от 8:00 часа с отслужване на празнична литургия в църквата, която ще продължи до 11:00 часа. Оттам ще тръгне литийно шествие до брега на реката, където в 11:30 часа ще бъде извършен ритуал по освещаване на кръста, водата и миряните.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук