Отбори от 20 държави ще участват в Балкан Офроуд Рали, в 8 състезателни дни

2000-километровото трасе преминава през Димитровград

От 15 до 22 септември 2018 г. на територията България за осма поредна година ще се проведе международното състезание за високопроходими автомобили Балкан Офроуд Рали. Състезанието, с директор Александър Ковачев, е част от спортния календар на Българска Федерация по автомобилен спорт (БФАС) и е серия от най-голямото офроуд рали в Европа – Рали Бреслау. В надпреварата ще вземат участие отбори от над двадесет държави, с мотоциклети, АТВ и автомобили с висока проходимост. В рамките на Балкан Офроуд Рали ще се проведе и третото издание на рали за исторически автомобили – Балкан Класик Рали със състезателни отбори от Европа, Южна Америка и Африка. Програмата предвижда 8 състезателни дни по трасе с над 2000 километра. Повече информация можете да намерите на официалните интернет страници на ралито: www.balkanoffroad.net, www.rallye-breslau.com и www.balkanclassic.com.

На 18.09.2018г. трасето преминава през територията на община Димитровград в землището на село Долно Белево, информират от администрацията.

Състезателните трасета (специални етапи за време) преминават само извън населени места по съществуващи горски и полски пътища, основно черни земни пътища, каменни и макадамови отсечки, със средна дължина на дневните етапи от около 250 км. Преминаването на състезателни МПС по асфалтирани пътища в и извън населени места служи за придвижване (преход) на състезателите до и от специалните етапи и няма състезателен характер. МПС-тата имат редовна регистрация и валидна застраховка ГО, а водачите им притежават документ за правоспособност. В тези случаи те са нормални участници в движението и са длъжни да спазват Закона за движение по пътищата на Република България и Правилника за прилагането му.

Безопасността на екипажите, сигурността на превозните средства и опазването на околната среда са основен приоритет на организатора. Освен със специално оборудваните и високо проходими четири линейки и обособения медицински пункт във всеки бивак, ралито разполага и със спасителен хеликоптер.

Квалифицирани екипи, оборудвани със специализирана техника ще се грижат за пожарната безопасност, почистване и премахване на преместваеми обекти от териториите, през които преминава трасето на състезанието.

Снимка: balkanoffroad.netПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук