2 612 271 лв. са влезли в бюджета на Димитровград от дирекцията, управляваща общинската собственост

2 612 271 лв. са влезли в бюджета на Димитровград, през миналата година. от дейността на дирекция „Общинска собственост, стопанска дейност, сигурност и ОМП”. Това е посочено в отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление, който кметът Иво Димов предоставя на общинските съветници за одобрение. Той обхваща периода 1 януари – 31 декември 2021-а представя резултатите от стопанисването по видове и категории. Разглеждането и, евентуалното приемане на отчета, е сред 12-е точки в дневния ред за заседанието в последния мартенски ден. Ако той се приеме, както е предложен, точката ще е трета поред.

До края на 2021 г.  в Община Димитровград са съставени 14724 акта за общинска собственост, от които 12954 активни. Актовете за публична общинска собственост са 4247, показва още отчетът, с разбивка и за населените места.

Данни има и за отдадените под наем имоти, както и вида им. Посочени са и приходите – 277088 лв. от наеми на общински обекти и жилища, 638803 – от терени. Постъпленията от общински концесии са 120218 лв..

За сравнение, посочени са и цифрите за предходната 2020 г., когато от наеми на обекти са събрани 283698 лв., от терени 584194 лв., от концесии – 105545 лв.

Към 31 декември 2021 г. община Димитровград е в процедура по придобиване на следните държавни имоти:

  • Сградите на бивши училища в селата Бодрово, Върбица, Скобелево;
  • Бившият Минен техникум;
  • Военни имоти в селата Брод, Воден, Черногорово, Крепост и Добрич;
  • Спортен имот – Стадион „Раковски”.

През 2022 г. ще се работи приоритетно по следните задачи от стратегията:

  • Приключване на процеса на идентификация на общинските имоти;
  • Постъпки пред държавата за деактуване на имоти, важни за устойчивото развитие на общината;
  • Постъпки за промяна на предназначението на имотите на закритите училища и земеделски земи, с цел ползването им за реализация на инвестиционни намерения;
  • Преглед на поземлените имоти и промяна на предназначението на тези с инвестиционен потенциал, завършва кметът Ива Димов.

Целия отчет може да видите ТУК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук