2 363 480 лв. получават два инфраструктурни проекта на Община Димитровград

Средствата – за изграждане на водопровод за промишлената зона край село Крепост и реконструкция на две улици в Димитровград

Два инфраструктурни проекта на община Димитровград на обща стойност 2 363 480 лв. ще бъдат финансирани със средства от държавния бюджет за изграждане  на обекти за линейна техническа инфраструктура, информират от Общината. Разработките са за общинска пътна и улична мрежи и ВиК инфраструктура, от компетентността на МРРБ.

1 822 000 лв. с ДДС са предвидени за изграждането на напълно нов напорен водопровод за захранване на промишлената зона в землището на село Крепост. С проекта „Подмяна на главен външен водопровод от тръбен кладенец до водоем с. Крепост и захранване на промишлена зона, община Димитровград“ ще бъде увеличен дебита на водоподаването към промишлените потребители в разрасналата се в последните години промишлена зона.

Още  541 480 лв. с ДДС, републикански средства, ще бъдат инвестирани в „Рехабилитация и реконструкция на част от улица „Бузлуджа“ и улица „Подполковник Калитин“ в Димитровград“, с които ще бъде подменен водопроводът, ще се изградят тротоари и ще се асфалтира участъкът между двете улици, уточняват от Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук