2 млн. заем от ВиК Холдинга на Водното дружество в Хасково, заради скъпия ток

Целеви заем от 1 964 105 лв. отпусна на „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – гр. Хасково „Български ВиК холдинг“ ЕАД, съобщават оттам. Средствата се дават, за да се справи Водното дружество с критичната ситуация с натрупаните сметки за електроенергия през последните месеци. С тях трябва да бъдат погасени задълженията към „ЕВН България Електроснабдяване“ ЕАД.

ЕВН, в качеството му на Доставчик от последна инстанция (ДПИ), отправи предупреждение за спиране на елзахранването в административните сгради на „ВиК” – Хасково.

От месец август 2021 г. Водното дружество в областния град се снабдява с електроенергия на ДПИ, тъй като по обявената обществена поръчка за доставчик на електроенергия, двете явили се компании се отказаха.

В момента „ВиК“ – Хасково е обявило нова обществена поръчка за доставчик на електроенергия. Оферти се приемат до 10 януари 2022 г., поясняват от ВиК Холдинга.

Припомняме, че От ВиК – Димитровград информираха преди дни, че е налице остра нужда от кредит в размер на 500 000 лева за заплащане на неплатените задължения за ток и за частично посрещане за първите три месеца на 2022 г. Ако той не бъде отпуснат, през януари или февруари дружеството ще обяви несъстоятелсност и може да се създаде реална опасност от водна криза.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук