19 ДО 29 Г РАБОТЯТ В ОБЩИНАТА ПО ПРОГРАМИ ЗА МЛАДИ. ЩЕ НАЕМАТ ОЩЕ

контакти

19 човека до 29 години работят в община Димитровград по младежки програми в момента. Те са кандидатствали по тях и назначени впоследствие. Предстои през есента да бъдат наети още 11 младежи чрез Бюрото по труда. Това съобщи кметът Иво Димов при раздаването на сертификати на ученици, заели длъжности в администрацията в Деня на ученическото самоуправление. Работните си места те заеха на 9 май, изпълнявайки задълженията си за един ден. Градоначалникът допълни, че работата с младите хора е приоритет за общината.

Общо 9 ученици от общинския ученически парламент бяха на работа в общината за един ден. Оттам съобщиха, че изборът на учениците е станал чрез жребий.  Като кмет се изяви Денница Маринчева – 11 клас в ПМГ „Иван Вазов“. Работата изисква много повече отколкото се вижда. Освен рутинните задачи, част от нея са неочакваните и спешни ангажименти, сподели тя. Нейната съученичка от 10 клас Николина Георгиева пък бе председател на общинския съвет. Тя също изрази изненадата си, че работата на председателя изобилства от ангажименти.

Единадесетокласничка от природоматематическата гимназия Християна Динева зае мястото на заместник-кмет, заедно с Делян Балев, деветокласник в ЕГ „Д-р Иван Богоров“. Питахме се защо заместник-кметът Росен Кузев иска двама заместници. Като започнахме деня, разбрахме защо е така. Чудя се как през останалото време един човек може да се справя сам с толкова работа, каза тя.

Една от най-важните длъжности – финансист на общината, зае Кристина Вълчанова, която е в 10 клас в ПМГ. Тя сподели, че нейният работен ден е съвпаднал с разпределянето на заплатите. Във вчерашния Ден на ученическото самоуправление Боян Георгиев бе главен експерт в общината, Владимир Жеков отговаряше за инвестиционната дейност и екологията, Теодора Калинкова зае мястото на началник в отдела за хуманитарни дейности и програми. Там и помагаше нейната съученичка Дарина Попова.

Младите управници получиха календари от общината и подробна карта с маршрути на Европа. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук