182 колета с „маркови“ дрехи от Турция за Германия спипаха митничари

контакти

32 716 „маркови“ текстилни изделия, разпределени в 182 колета, задържаха служители на митнически пункт Капитан Андреево при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

На 9 януари на пункта пристига товарен автомобил с турска регистрация. Според представените документи на водача – турски гражданин, той превозва групажна стока, по-голяма част от която е текстил от Турция за Германия.

По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура. При последвалия физически контрол митническите служители установяват, че сред декларираната стока, в дъното на товарното помещение,  са укрити 115 колета с  дрехи. Открити са 29 198  панталона, якета, спортни комплекти, чорапи, елеци, мъжки боксерки, всички с логата на световноизвестни марки.

Недекларираните стоки са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени през държавната граница стоки без знанието и разрешението на митническите органи.

В хода на контролните действия, в товарното помещение на камиона митническите служители откриват и други 67 колета, съдържащи 3518 текстилни изделия, които са били описани в митническата декларация, но са брандирани със знаци на известни търговски марки. Стоките са задържани в изпълнение на Европейския регламент 608/2013, относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните марки, съобщават от Агенция Митници.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук