180 ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗАПЕЧАТАНИ ЗА ДАНЪЧНИ НАРУШЕНИЯ

180 търговски обекта са запечатани за данъчни нарушения от началото на годината, съобщава НАП. Най-честата причина за това е укриването на оборот (неиздаване  на касова бележка) и несъответствие на наличните пари в касата с приходите, отчетени на фискалното устройство. В повечето случаи става дума за магазини, ресторанти и барове, като средното време, в което помещенията остават затворени е 2 седмици. Мярката се прилага в случаите на грубо нарушаване на данъчните закони, включително спрямо търговци, които изобщо нямат касов апарат.  Обектите остават запечатани до плащането на определените с наказателно постановление санкции.  Премахването на стикерите на НАП  не по установения ред е престъпление, предупреждават от приходната агенция.

„Запечатването на обекти е крайна, но много ефективна мярка по отношение на превенцията. Данъчното поведение на нарушителите, чиито обекти са били запечатани, се променя след това в положителна посока“, коментират от Националната агенция за приходите.

От Агенцията припомнят, че още в началото на зимния туристически сезон предупредиха за засилен контрол в курортите Боровец, Банско, Пампорово, Велинград. Стотици инспектори на НАП, включително от Хасково, съвместно с екипи на МВР бяха мобилизирани за скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите.

Сигнали за данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или по електронната поща [email protected]Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук