18 пистолета и 1330 патрона задържаха на Капитан Андреево

17 газови пистолета, револвер и 1330 патрона за тях задържаха митничари на митнически пункт Капитан Андреево през изминалите три месеца на 2018-та при извършване на щателни митнически проверки на влизащи в страната превозни средства, съобщават от Агенция Митници.

При един от случаите, на 3 декември, митническите служители откриват газов пистолет, револвер и 347 патрона, укрити в барбекю и плодове. Контрабандната стока е открита при проверка на микробус с немска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът, турски гражданин, който пътувал сам, заявил, че не внася лични вещи, стоки или валутни ценности за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. В багажното отделение, сред множество кашони и чанти, е пренасяна и употребявана скара на жар. При огледа митническите служители откриват зад чекмеджето за пепел на скарата, укрит газов пистолет с два пълнителя. В друг кашон, пълен с мандарини, митническите служители откриват увит в найлонов плик – револвер. В дървен сандък в багажното отделение на автомобила са открити  и 347 газови патрона.

Само преди месец, при проверка на лек автомобил с чужда регистрация влизащ в страната от Турция, митническите служители са открили в багажа на шофьора газов пистолет, боен пълнител и 21 бойни патрони, калибър 7.65 mm.

Още 15 газови пистолета и 962 патрона за тях, укрити в личния багаж на пътници, са открити на Капитан Андреево през последните три месеца при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция  леки автомобили.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук