18 КОЛОЕЗДАЧИ ЖЕРТВИ НА ПЪТЯ ЗА 8 МЕСЕЦА. КАТ С АКЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНОСТ

Според данни на пътната полиция , 18 колоездачи са станали жертви на пътя през изтеклите 8 месеца на годината в България. Броят на ранените, пък, е 370. Обезпокоителен е фактът, че се учвеличава броят на ранените и загинали деца по пътищата. През периода са загинали 15 деца, ранените са 329, съобщават от Пресцентъра на МВР.

Полицията настоятелно препоръчва на всички участници в движението да спазват правилата, особено на велосипедистите. Подчертава се използването на колани, обезопасителни системи и седалки за деца в колите.

На територията на цялата страна, от 1 до 31 октомври, стартира акция „Безопасност в автомобил и на велосипед“. Тя има за цел завишаване на контрола върху велосипедистите и водачите на моторни превозни средства, които превозват деца. Действията са предприети след зачестилите през последните месеци случаи на пътно-транспортни произшествия с велосипедисти и деца, пътуващи в автомобили.

delchev2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук