18, а не 15-годишен се оказа брадатият сириец, управлявал автобуса-убиец в Бургас

„Непълнолетният“ брадат сириец, управлявал автобуса, убил двама полицаи в Бургас на 25 август тази година, се оказа пълнолетен. Той е на 18, а не на 15 години, както първоначално споделил пред властите. Омар Абдан, както е името му, е роден през 2004, а не през 2007 г.

Информацията е потвърдена на брифинг от говорителя на главния прокурор Сийка Милева. Това означава, че обвиненията към него ще бъдат преквалифицирани. Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Омар е бил настанен с хуманитарен статут в центъра в Харманли. Впоследствие изчезва за три дни, като остана неизяснено дали е имал подобни прояви и преди. По това време става и злощастният инцидент, при който загинаха двама полицаи, след опит да спрат да влезе в Бургас автобусa с нелегални мигранти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук