177 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ЛЕВСКИ ПРЕД БЮСТ-ПАМЕТНИКА НА АПОСТОЛА

177 години от рождението на Васил Левски ще отбележи Димитровград на 18 юли. Това традиционно ще стане пред бюст-паметника на Апостола на Свободата, намиращ се на алеята до СОУ „Васил Левски“, от 10:00 часа, информират от Общината.

В програмата е включен поетичен рецитал на ученици от ЕГ „Д-р Иван Богоров“, ПМГ „Иван Вазов“ и възпитаничка от ОДЗ „Слънце“. След техните изпълнения ще бъдат поднесени венци и цветя пред бюст-паметника. Приканват се гражданите да почетат паметта и делото на националния герой.

Същия ден, както писахме, Обществен форум, от 18:00 часа, организира димитровградското читалище „Васил Левски 2003“. Той ще премине под надслов: „Левски – от живите по-жив“. Кулминацията на вечерта ще настъпи с прожекцията на игралния филм „Демонът на империята“, в залата на читалището, на 4-я етаж в източното крило на търговския дом. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук