172 години от рождението на Христо Ботев почетоха в Хасково

172 години от рождението на Христо Ботев почетоха в Хасково на 6 януари, съобщават от Общината.

В официалната церемония участва кметът на Хасково Станислав Дечев. Пред паметника на поета и революционер венци и цветя положиха още областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, народният представител Митко Полихронов, заместник-кметовете Мария Вълчева, Динко Тенев и Танер Емин, заместник-председателите на общински съвет Хасково д-р Николай Николов и Мюмюн Мюмюн, заместник-областният управител Митко Петров,  общински съветници, командирът на военно формирование 52 740 Хасково майор Светослав Годинов, представители на политически партии и патриотични организации, граждани и ученици.

„Освен гениален творец и революционер, Христо Ботев е пример за лидер. Въпреки неволите, клеветите и предателствата, Ботев повежда своята чета към България и пише: „Аз съм весел и радостта ми няма граници, като си наумя, че „Моята молитва“ се сбъдва“! Дами и господа, молитвата на Христо Ботев се сбъдна. България е свободна държава! Днес само от нашия труд, упоритост и почтеност зависи да живеем в мир и благоденствие! И макар предизвикателствата пред всеки от нас да изглеждат огромни, нека признаем: живеем в благословено време, време на траен мир, на спокойствие и неограничени възможности! Време, което не изисква от нас саможертва. Изисква- работа. Изисква да бъдем честни, отговорни  и справедливи. И да бъдем малко по-близо до чистосърдечния ентусиазъм на Ботев и до неговата вяра, че доброто за България предстои и зависи от всеки от нас! Поклон пред паметта на Ботев! Да живее България!“, заяви в словото си кметът Станислав Дечев.

Тази вечер от 19,00 часа в салона на Драматичния театър в Хасково ще се играе представлението „Ботев. Страната на убитите поети“. Спектакълът е подарък от община Хасково по повод годишнината от рождението на Христо Ботев. Входът е свободен.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук