163 ДИПЛОМИ ЗА СПЕЦИАЛНИ АГЕНТИ РАЗДАДЕНИ В ХАСКОВО

Детска полицейска академия
контакти

163 деца получиха дипломи за специални агенти в Хасково. 143 от тях са четвъртокласници от Свиленград и Любимец и 20 – третокласници от хасковското училище ОУ „Иван Рилски“. Те са десетия випуск, обучаван във филиала на първата в страната Детска полицейска академия. Малките курсанти започнаха обучението си в началото на учебната година, след успешно положен изпит. Випускът завърши с изпитание на екипите, обясняват от областната дирекция на МВР.

В първия обучителен модул децата придобили знания за полицейската професия. Запознали се с различните видове работа, отговорности, основни задачи и начини на действие. В началото младите ченгета научили какво е престъпление, вина, как се доказва тя. Участвали също в импровизирано разследване, в което със собствени сили заловили и разпитали „извършител на кражба“. Разбрали, че полицията не само разкрива престъпления, но и се стреми да ги предотвратява. В обучението се упражнявали да различават права и желания, установявайки, че всяко право е свързано с отговорност.

Амбицията на преподавателите в Академията е децата да се научат да работят заедно, да се подкрепят, да се грижат за своята и на другите безопасност. Екипът си постави за цел създаване и реализиране на модели за превенция на агресивно поведение, насилие и асоциални прояви на деца, допълват от дирекцията.

На финала на обучението, рамо до рамо с инспекторите, децата получиха Дипломи за специални агенти и положиха Клетвата на Академията. Нейните девизи са: „Да вярвам в себе си и никога да не се предавам“ и „Да не отминавам зов за помощ и да помагам на хора в беда“.  Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук