160 748 кутии с цигари задържаха за месец на Капитан Андреево

контакти

160 748 кутии с цигари без бандерол са били задържани на митнически пункт Капитан Андреево през месец януари. 3240 от тях са открити при три проверки в последните дни, съобщават от Агенция Митници.

При един от случаите, товарен автомобил с турска регистрация влиза в страната на 31 януари. Шофьорът на камиона представя редовни документи за превозваната стока  от Турция за Нидерландия. Във фабрични кухини в предната стена на полуремаркето обаче, са открити 1620 кутии с цигари без български акцизен бандерол.

Ден преди това в друг товарен автомобил с турска регистрация са открити 950 кутии с цигари, открити между декларираната стока в товарното помещение. Камионът превозвал стока от Турция за Великобритания.

Третият случай е от 29 януари, когато се установява, че  в специално изграден тайник в десния сандък на полуремаркето на камион, превозващ стока за Нидерландия, са открити 670  кутии.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На тримата водачи – турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи. На един от шофьорите е съставен акт и за наличието на тайник в товарното превозно средство.

Снимка: архив



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук