160 748 кутии с цигари задържаха за месец на Капитан Андреево

контакти

160 748 кутии с цигари без бандерол са били задържани на митнически пункт Капитан Андреево през месец януари. 3240 от тях са открити при три проверки в последните дни, съобщават от Агенция Митници.

При един от случаите, товарен автомобил с турска регистрация влиза в страната на 31 януари. Шофьорът на камиона представя редовни документи за превозваната стока  от Турция за Нидерландия. Във фабрични кухини в предната стена на полуремаркето обаче, са открити 1620 кутии с цигари без български акцизен бандерол.

Ден преди това в друг товарен автомобил с турска регистрация са открити 950 кутии с цигари, открити между декларираната стока в товарното помещение. Камионът превозвал стока от Турция за Великобритания.

Третият случай е от 29 януари, когато се установява, че  в специално изграден тайник в десния сандък на полуремаркето на камион, превозващ стока за Нидерландия, са открити 670  кутии.

Контрабандните тютюневи изделия са задържани. На тримата водачи – турски граждани, са съставени актове по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки без знанието и разрешението на митническите органи. На един от шофьорите е съставен акт и за наличието на тайник в товарното превозно средство.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук