16 спортисти ще представят България на Олимпиадата в Пекин

Милена Тодорова и Радослав Янков ще носят знамето на Откриването

16 спортисти ще представят страната ни на ХХIV олимпийски зимни игри в Пекин, които започват на 4 февруари. Делегацията утвърди Общото събрание на Българския олимпийски комитет /БОК/. Състезателите ни ще мерят сили със съперници в 7 спорта: алпийски ски, биатлон, ски-бягане, ски-скок, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни. Най-много наши олимпийци има в биатлона – 8, ските са представени с 6-има – трима алпийци и по един в ски-бягането, ски-скока и сноуборда, по един състезател изпращат фигурното пързаляне и шейните. На предишните игри преди четири години в Пьонг Чанг – Корея, имахме 19 участници в 6 спорта, сега към тях се добавя фигурното пързаляне.

Знаменосци на българската делегация по време на Откриването на Пекин 2022 ще бъдат биатлонистката Милена Тодорова и сноубордистът Радослав Янков, обяви президентът на БОК Стефка Костадинова. Както е известно, отскоро Международният олимпийски комитет (МОК) въведе практиката мъж и жена да носят националните флагове на отделните държави по време на церемонията.

Най-опитен в състава ни за Пекин е Владимир Илиев, това ще бъде неговата 4-та олимпиада, а Радо Янков и Владимир Зографски ще участват за трети път. До тях в делегацията ни застават шестима дебютанти: фигуристката Александра Фейгин, алпийката Ева Вукадинова, ски-бегачът Симеон Деянов и представителите на биатлона Благой Тодев, Мария Здравкова и Лора Христова. За други седем – скиорите алпийци Алберт Попов и Камен Златков, биатлонистите Димитър Герджиков, Антон Синапов, Милена Тодорова и Даниела Кадева, както и за състезателя на шейни Павел Ангелов – това ще бъде втора олимпиада, информира на сайта си БОК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук