150 ПЛАКАТА НА ПРОМОЦИЯ ЗА ПРОТЕСТА В НЕДЕЛЯ

контакти

Около 150 плаката са били  разпечатани за протеста в отминалата неделя. Това е станало в магазина на „Офис Уан“. Оттам обясниха, че един такъв афиш струва 1,2 лв. Те обаче са ги разпечатали на промоция. Взели само по 20 стотинки на бройка. Така изразяват съпричастността си към гражданската инициатива.

Информацията за мястото на разпечатване съобщи вчера един от организаторите Никола Запрянов. Ще се събираме в следващите дни пак на обичайното място на площада, каза той. Протестите днес и през седмицата той не очаква да бъдат големи. Мислим по-масовите прояви да ги правим традиционно всяка неделя. Това е и една от причините на плакатите да няма дата, каза още той.

Другите около неговата група протестиращи споделиха, че сами са отделили средства за плакатите. Няма политически формации, фирми, сдружения…, които да са дали средства. Ако се появят, ще ги отхвърлим. Никакъв шанс нямат да яхнат протеста. Искаме генерални промени. Не да се случи като предишните протести – да дойдат пак същите. Идеята е да покажем, че България не е само София, Пловдив, Варна, казаха те.

Сред исканията са – свикване на Велико Народно събрание, намаляване броя на депутатите, премахване на партийните субсидии, разследване на всички политически кабинети през последните 23 години и др. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук