150 ЕКИПА ОТ EVN В БОРБА С АВАРИИТЕ

Над 150 екипа на EVN България работят за възстановяване на електрозахранването в районите с аварии. Екипите са оборудвани със високопроходими автомобили, необходимата специализирана техника и инструменти, информират от енергоразпределителната компания.

Дружеството продължава дейностите по нормализиране на електроснабдяването във всички райони, засегнати от тежката метеорологична обстановка. Ситуацията е усложнена поради обилния снеговалеж и затруднения достъп на много места.

Проблемите са предимно в планинските области на Югоизточна България. Най-тежко засегнати са областите Смолян, Кърджали и Хасково, за които днес е обявен червен код. Засегнати са също областите Пазарджик и Пловдив, за които е в сила оранжев код.

В региона на Хасково ситуацията остава усложнена и в момента. Общо 28 групи са на разположение в областта, конкретизират от EVN. Критична е обстановката и в кърджалийско, където в районите на Ардино, Крумовград и Момчилград продължават дейностите на ЕСО по възстановяване на авариралите 4 подстанции. Без електроснабдяване остават редица селища, и махали.

В област Пловдив основните аварии също са по  планинските части. Редица населени места остават без захранване поради отпадането и тук на 2 подстанции на ЕСО – „Пясъчник“  и „Нови Кричим“. EVN оказва съдействие на държавния системен оператор за включване на схемата.

Усилено се работи и в останалите области и населени места в Югоизточна България с аварии.

За по-добрата координация на възстановителните дейности в EVN функционира кризисен щаб, в контакт с местните и централни власти.

В повишена готовност сме и поради продължаващия към момента обилен снеговалеж, подчертават от дружеството. За сигнали при липса на захранване е посочен и телефон 0700 1 0007, действащ 24 часа в денонощието.

 

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук