150 БИВШИ РАБОТНИЦИ ОТ „ВУЛКАН“ – НА ТРАДИЦИОННА СРЕЩА

контакти

Над 150 бивши работници в циментовия завод „Вулкан“ – Димитровград, сега в третата възраст, се събраха на традиционна среща. За тяхното веселие музиката осигури оркестър „Агрофермер 2002“. Без да почувстват умора, играха кръшни хора, сякаш са първа младост. С посребрени коси и пролетни сълзи, спомняйки си за хората, които вече ги няма, се радваха един на друг. Голямо и чисто приятелство, породило се в далечните години на младостта. Въпреки че някои от тях трудно се придвижваха, бяха дошли за тържеството, спомняйки си за хубавите години и работата в завода.

На празника беше 70-годишният Райко Райков, някогашният талантлив шлосер. От никъде не личеше, че духът му е сломен. За да поздрави бившите си колеги и приятели, изигра танц, въпреки че бе в инвалидна количка. В един момент оркестърът засвири право тракийско хоро. Някогашният директор на „Вулкан“, 80 годишният инж. Ангел Ташев го поведе.  До него  неизменно се наредиха Ради Кафтанов, бивш заместник по икономическите въпроси, Митю Вълчев, известен в миналото като най-добър механик на циментовото предприятие и рационализатор, много специалисти, опитни шлосери, заварчици, оксиженисти, електричари и др. Вечерта завърши, както подобава, с много веселия, усмивки и целувки. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук