15-МЕТРОВ КРЪСТ ОСВЕЩАВА ДЯДО НИКОЛАЙ В НАВЕЧЕРИЕТО НА ГЕРГЬОВДЕН

контакти

В навечерието на едни от най-големите български празници – Гергьовден, в община Димитровград ще пристигне Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай. На 5 май, от 16:00 часа, той ще бъде в Крум, където ще освети 15-метров кръст.

Кръстът се намира в местността „Гичата“ и бе издигнат в края на януари тази година, по инициатива на хората от селото. Разпятието е изработено от метал. Снабдено е с осветителни тела, за да се вижда и през нощта. След освещаването на кръста ще бъде раздаден курбан за здраве.

От 18:00 часа същия ден Дядо Николай ще бъде посрещнат от миряните в Брод. Там духовникът ще отслужи вечерня в храм „Свети Георги“. Литургията е част от програмата по повод регионалния празник „Гергьовден – цветен и зелен, като Великден благословен“. Празникът в селото ще започне час преди това с изпълнения на песни и ритуали. От 20:30 часа в залата на читалище „Пано Ангелов“ ще се състои среща с ктитори, земеделски производители, животновъди, ветерани от войната.   

Автобусни и самолетни билети –www.avtogara-dimitrovgrad.com   Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук