15 КНИГИ ЧАКАТ ПАРИ ЗА ИЗДАВАНЕ. АВТОРИТЕ – ТАЙНА

15 автори кандидатстват с книги за финансиране от общината, според приета през 2010 година наредба. Толкова са били творбите и миналата година. Средства са получили 8. Сумата тогава беше 3000 лева.

Тази година за спомоществователство в бюджета са предвидени 5000 лв. Ново е положението една от предложените стихосбирки да бъде цялостно издадена за сметка на общината. То ще и част от инициативите за поетичните дни „Пеньо Пенев”.

От общината обаче отказаха информация колко от приетите до края на февруари творби са стихотворни, колко са в други жанрове. Не бяха „осветени” и кандидатстващите автори. Това е в компетенцията на комисията. Като се събере, ще реши каква информация да даде, бе отговорът.

Председател на комисията е началникът на отдел „Хуманитарни дейности, международно сътрудничество и програми” Антоанета Шаркова. Другите участници в журито са шефът на Градска библиотека Петко Каневски, поетът Демир Демирев, главният уредник на Дом-музей „П. Пенев – Живка Шишкова и общинският съветник Христо Цветков.

Комисията да заседава в едноседмичен срок след крайната дата 28 февруари и изготви протокол със становище, пише в кметската заповед за формирането и.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук