15 БЕЗРАБОТНИ ПОЛУЧИХА ШАНС ЗА ТРИМЕСЕЧЕН СТАЖ

контакти

От началото на тази седмица 15 безработни започват работа по проект „Шанс за работа 2015“, информират от Община Димитровград.

Шест човека са назначени като болногледачи в МБАЛ „Света Екатерина“. Пет ще работят като помощник-възпитатели в детска градина. Останалите ще са социални асистенти към социалните институции в общината.

Проектът обхваща безработни, до 29 и над 50 години, с по-ниско образование и без квалификация. Срокът на заетост е 3 месеца стажуване, след успешно проведен обучителен курс. Възнаграждението за заетите е в размер на една минимална работна заплата.

Проектът се финансира от Министерство на труда и социалната политика, част от Националния план за действие през 2015 г. Партньори по него са КНСБ, Община Димитровград и МБАЛ „Света Екатерина“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук