149 750 лева от Министерството на образованието за дигитален планетариум в Димитровград

контакти

Министерството на образованието и науката /МОН/ одобри проект за реконструкцията на Народна астрономическа обсерватория и планутариум /НАОП/ „Джордано Бруно“ в Димитровград. Средствата, осигурени  по  националната програма на МОН „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в центрове за подкрепа за личностно развитие“, са на стойност 149 750 лв.

Предвидено е проектът да бъде реализиран до края на тази година. В него е включен дигитален пранетариум, чрез който със специален софтуер ще бъде показван детайлен образ на небесните тела, а движението ще бъде анимирано. Обсерваторията ще запази и стария апаратен планетариум.

Средствата са отпуснати след като през февруари тази година министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заедно с областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова и кмета на община Димитровград Иво Димов, се срещнаха с представители на седемте планетаруама в страната в димитровградската обсерватория.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук