141 новозаразени с коронавирус, от всички общини в региона

141нови случаи и 207 хоспитализирани с коронавирусна инфекция – това сочат данните за изминалото денонощие в област Хасково.  Новите заболели са от всички 11 общини, съобщават от Областна администрация.

Сред тях са учител от ОУ „Иван Вазов“ – Свиленград, като контактни под карантина са 21 ученици от 2 г клас; ученик от 8б клас от ПМГ в Димитровград, карантинирани там са 23 ученици; ученик от 12а клас от ЕГ „Асен Златаров“ – Хасково, под карантина са поставени 21 ученици и 1 учител. Още един ученик е с положителен тест – от 8а клас от ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ – Хасково, под карантина са 23 ученици и 1 учител.

Трима потребители, санитарка и мед.-сестра от Дом за стари хора в Ивайловград са сред новодиагностицираните с COVID-19. Продължена е карантината на 10 потребители и 14 души персонал.

Починали са 5 жители на областта – мъж на 74 г. и жена на 70 г. от община Хасково, мъж на 81 г. от община Харманли, жена на 83 г. от община Димитровград и жена на 79 г. от община Минерални бани. Всички те са имали придружаващи заболявания.

От началото на пандемията в област Хасково от COVID-19 са заболели 13 691 души, излекуваните са 10 488, а починалите са 880.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук