1400 АВТОМОБИЛА ВДИГНА ПАЯКЪТ ЗА ГОДИНА, НА ЗАГУБА Е

1400 коли вдигна за година в Димитровград паякът на Общинско предприятие „Организация и контрол на движението, паркинги и охрана“ /ОКДПО/, съобщи управителят му Красимир Янчев.

От репатрираните автомобили е генериран приход от 38 хил. лева., като разходът по него е около 42 хил. лева., което прави около 4000 лева загуба Разходът включва техническа поддръжка, гориво, заплати и т. н. Карат го два екипа с по двама служители, плюс полицай. В сметката влиза и заплатата на инкасатора на наказателния паркинг.

Разликата в приходите и разходите е нормална, макар че има още какво да се желае. Паякът, по-скоро, има дисциплинираща функция, по отношение на паркирането на непозволени места. Неговата задача не е чак толкова да трупа приходи, коментира управителят.

От билети от паркинги през 2015 г. общинското предприятие е събрало 77 140 лева. От предплатени паркоместа приходът е 10200 лева.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук