140 ЗАЯВКИ ЗА АЛЕЯТА НА ЖИВОТА, ПРИЕМАТ СЕ ОЩЕ

Алея на новия живот
контакти

Около 140 семейства са заявили желание да засадят фиданки за своите деца на Цветница в Алеята на новия живот. Бройката варира, тъй като в последния момент най-вероятно ще има още желаещи. От общината казват, че няма да връщат постъпили заявления. Оттам са изпратили 500 писма до родители. Заявка желаещите могат да направят в отдел ГРАО в администрацията. За целта те имат малко време. Акцията по засаждането ще се осъществи на Цветница – 28 април, напомня Венета Стоименова, секретар на общината.

Програмата започва от 10 часа в парк Марица. Там се намира Алеята, която ще бъде продължена с новите дръвчета от типа смърч. Участвалите ще получат грамота и изненадващи подаръчета. Инициативата новородените да имат свое дръвче се превръща в традиция. През тази година проявата ще се проведе за трети път.

След засаждането, празникът продължава на сцената в началото на парка, от 11 часа. В него ще се изявят самодейците от читалище „Христо Ботев“, деца от СОУ „Любен Каравелов“, ОДЗ 2 и ОДЗ „Слънце“. По-късно през деня, от 16:30 часа, на площада пред общината танцьорите от читалище „Звездица“ ще осъществят за пети път празника „Хайде на хорото“. Ще звучат пирински, тракийски, шопски, северняшки и добруджански мелодии. С изпълнения ще се включат музикантите от Забавно-духов оркестър и колегите им от оркестър „Зурни“ Благоевград. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук