140 години чества школото в Радиево пред паметника на патрона си

140 години от основаването си чества ОУ „Христо Смирненски“ – село Радиево. Патронният празник на училището бе отбелязан пред бюст-паметника на Христо Смирненски в Димитровград, намиращ се в парка пред Историческия музей.  Официални гости на тържеството бяха кметът Иво Димов и началникът на Регионалното управление на образованието Веселина Павлитова.

Годишнината бе повод днес да честваме патронния си празник по нетрадиционен начин – пред паметника на поета. Това става за първи път в многогодишната ни история. Училище като нашето е училище на бъдещето. Ще се справим с предизвикателствата на съвремието, каза в речта си директорът на школото Ваня Димитрова и пожела на добър път през следващите десетилетия.

Подобни годишнини са знакови, особено за училища в малките населени места. Те са стожер на образованието и трябва да се развиват и подкрепят, заяви кметът на Димитровград Иво Димов.

Понеже 75-годишнината на Димитровград съвпада със 140-годишнината на училището, връчвам този плакет на ОУ „Христо Смирненски“, който символизира тези две годишнини. Може би е знаково, че точно тази година успяхме да защитим проект по „Красива България“ и да направим необходимото, за да започне ремонт на училището в Радиево, подчерта още градоначалникът.

140 години е много дълъг период и за такъв период от време стоят усилията, дръзновението на много просветни дейци, учители, родители, на цялата общественост. С гордост носете името на вашето училище, обърна се Веселина Павлитова.

В момента децата от Радиево се обучават в ЕГ „Д-р Иван Богоров“, докато приключи ремонтът, което трябва да стане до броени дни. След това ще се завърнат в обновената и модернизирана сграда на ОУ „Христо Смирненски“. 123 са учениците през тази учебна година в Радиево, разпределени в 7 паралелки.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук