140 години от рождението на Александър Стамболийски

контакти

140 години от рождението на земеделския лидер Александър Стамболийски се навършват днес. Годишнината бе отбелязана в Димитровград от местната структура на БЗНС, с председател Леко Леков, която организира поклонение пред паметника на Стамболийски. Венци и цветя поднесоха активисти на партията и граждани.

На 1 март 1879 година в семейството на Стоимен Стамболията се ражда син, когото наричат Александър. В последствие той се превръща в едно от големите имена в българската история, достоен българин, който за краткия си живот се наложи като парламентарен трибун. Нека сведем глави и почетем Стамболийски с минута мълчание, призова Леко Леков в началото на церемонията.

Стамболийски се превърна в легенда и навлезе дълбоко в сърцата на хората, които прегърнаха неговите идеи. Поклон!“ Това каза Николина Владова, представител на димитровградския клуб на хората от третата възраст „Раковски“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук