1371 ОПАКОВКИ ПРИЕ ЗА СЕДМИЦА РЕЦИКЛИРАЩИЯТ ЦЕНТЪР

контакти

1371 опаковки е приел седмица след откриването си Рециклиращият център за оползотворяване на отпадъци от опаковки. Намиращата се пред бившото АПК машина днес бе посетена от деца от детските градини. Целта бе по интересен за тях начин да се представи възможността за разделно събиране на отпадъци и да се изградят от ранна детска възраст навици. Малчуганите видимо се зарадваха на демонстрацията и най-вече на това, че могат лично да участват в нея. Тя бе осъществена от Иво Георгиев, председател на Асоциацията на рециклиращата индустрия /АРИ/. За всички бяха подготвени лакомства.

Центърът приема стъклени бутилки, пластмасови PET бутилки, метални кенчета. Не приема смачкани опаковки, опаковки пълни с течности, съклени буркани, консервни кутии, аерозоли и други подобни видове. Неприетият боклук може да бъде изхвърлен в контейнери за разделно събиране, поставени до машината. При звуков сигнал, трябва да се изчака рестарт и т. н. Опаковките трябва да се пускат с дъното напред. След това се натиска зеления бутон. С получения талон може да се участва в томбола за таблет. 

Рекламна къща 4 – креативност и качество Х 4: rk4.dgportal.eu 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук