136 кг златни и сребърни изделия задържани на Капитан Андреево от началото на годината

контакти

Близо 136 кг златни и сребърни изделия са задържани от началото на годината на митнически пункт Капитан Андреево, съобщават от Агенция Митници.

Оттам поясняват, че през изминалия месец при проверка на автобус в два специално изградени тайника бяха открити рекордните за тази година близо 30 кг контрабандни сребърни изделия на стойност над 175 000 лева.

Съобщават още, че при две проверки в началото на месец декември на митническия пункт са открити над половин килограм златни и близо 3 кг сребърни накити.

При първия случай, на 3 декември на пункта пристига автобус с турска регистрация, в който пътували водачът и 19 пътници от Турция за Румъния. При личен преглед на един от пътниците – турски гражданин, в джобовете на палтото, панталона и сакото му са открити пръстени, синджири, гривни, обици. Според експертизата, изделията са от 14 и 22-каратово злато, част от тях употребявани, с общо тегло 622.65 грама на стойност 55 714 лева.

Ден по-късно при проверка на товарен автомобил с турска регистрация, превозващ групажна стока от Турция през България за Германия са открити 178 пръстена, укрити в кашон. Експертизата показала, че пръстените са сребърни – проба 925, с общо тегло 2998 грама на стойност 17 988 лева.

Контрабандно пренасяните златни и сребърни изделия са задържани. На пътника в автобуса и на шофьора на камиона са съставени актове по Валутния закон.

Снимка: архивПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук