1325 ЛЕВА ПОЛУЧАВА ДИМИТРОВГРАД ЗА ИЗВЪНУЧИЛИЩНИ ФОРМИ. СОФИЯ – 760 000

newbeauty1325 лева ще получи община Димитровград, за извънучилищни форми. Толкова ще вземе и Габрово. Най-много – 760 000 лева са предвидени за Столична община. Средствата, възлизащи на над 4,21 млн. лева, са допълнителни разходи, искани от Министерството на образованието и науката /МОН/, които ще бъдат предоставени на 82 общини. Това се изяснява от постановление на Министерски съвет, което предстои да бъде обществено обсъдено.

От средствата предназначени за общините, най-малките суми са предвидени за Димитровград и Габрово. Финанси ще получат още Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Плевен и др.

Парите са за подпомагане на извънучилищни учреждения. Освен за общински образователни центрове, средства ще има и за общините, където има астрономически обсерватории. В Димитровград, например, се намира Народна астрономическа обсерватория и планетариум /НАОП/ „Джордано Бруно“.

Парите за 82-те общини ще дойдат от преразпределяне на разходите в бюджета на МОН.

tivibearings banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук