132 деца се родиха през 2019 г. в Димитровград, последното – на 31 декември

контакти

132 деца се родиха в Родилното отделение на МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград през 2019 г., в това число – една двойка близнаци. За сравнение, родените в Димитровград през 2018 г. са 147.

Информацията съобщиха Акушеро-гинекологичното отделение /АГО/ на болницата, но не уточниха колко от децата са момичета и колко момчета.

Допълниха, че последното за годината бебе е проплакало на 31 декември. То е момиченце, родило се в 14:35 часа, с тегло 2 кг и 750 гр., 49 см. По Коледа не е имало.

В числото на 132-те деца не влизат тези, родени на други места в страната, които ще бъдат граждани на Димитровград, като обобщената статистика ще стане ясна на по-късен етап.

Кога ще се роди първото дете на Димитровград за 2020 г., предстои да се разбере. По думите на персонала в АГО, засега няма планирани раждания…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук