1300 се изявяват онлайн в юбилейното издание на „България танцува“

XV-то юбилейно издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци – класически балет, характерни и съвременни танци „България танцува`2021“ се провежда тази събота и неделя, 27 и 28 ноември. Конкурсът е включен в програмата на Министерство на културата и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Община Димитровград. Организатор е Общински център за танцово изкуство „Галаксико“, с ръководител Тихомир Митев.

1300 участника ще се представят в 49 състезателни категории в три танцови стила – класически балет, характерни и съвременни танци.  40 танцови формации от цялата страна са заявили своето участие в конкурса и 27 индивидуални участника.

Поради пандемичната обстановка, миналата година конкурсът не се проведе, а тазгодишното издание ще се състои онлайн.  Началото ще бъде дадено в събота от 9.00 часа, а официалното откриване е планирано за 14.00 часа. Конкурса може да наблюдавате на следния линк:

https://www.facebook.com/events/1501470980252588/?ref=newsfeed

Най-добрите сред 461 танцови изпълнения, в рамките на два дни, в над 20-часовия танцов маратон, ще определи жури в състав: проф.Хикмет Мехмедов, проф. д-р Антон Андонов, Мариана Крънчева, Илиян Недялков и Дарина Бедева.

Конкурсът има за цел да развива и популяризира танцовите стилове класически балет, характерни и съвременни танци, обмяната на опит и творческите идеи на постиженията в конкурсните стилове.

Наградният му фонд включва:   Купа на кмета на Община Димитровград за цялостно представяне на колектив; Гран При на Министерство на културата; Гран При на Министерство на образованието и науката; Купи за най-добро представяне на колектив за всяка една жанрова категория – класически балет, характерни танци и съвременни танци; Национални стипендии по програма на Министерство на културата за закрила и стимулиране на деца с изявени дарби за I, II и III място в IV възрастова група, категория – соло в раздел Класически балет, Характерни и Съвременни танци; Плакети за І, ІІ и ІІІ място – групови изпълнения за всяка една възрастова група и жанрова категория; Медали за І, ІІ и ІІІ място за индивидуалните изпълнения и дуети за всяка една възрастово група и жанрова категория; Дипломи за всички участници, класирали се на І, ІІ и ІІІ място в различните жанрови и състезателни категории и възрастови групи. Парични награди за колективи с най-високи резултати в конкурса, осигурени от Община Димитровград: 1-во място – 500 лв., 2-ро място – 300 лв., 3-то място – 200 лв.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук