130 деца се надиграваха в Димитровград

контакти

130 деца, от групи на димитровградската Детска градина №1, участваха надиграване. В него се включиха филиали „Звънче“ и „Роза“, в чийто двор се проведе музикалната и танцувална проява, с народни ритми.

Жури оценяваше изпълненията на малчуганите, които се изявиха на импровизираната сцена в двора на детското заведение. Негов председател бе Антония Иванова – ръководител на фолклорен ансамбъл „Звездица“. Членове бяха Недялка Гочева – секретар на читалище „Пробуда 1927“ – село Бряст, Кънчо Митев – уредник на пенсионерски клуб „Национален бригадирски щаб“ и Тихомир Митев – ръководител на общински център за танцово изкуство „Галаксико“.

Началото поставиха самодейци от читалище „Пробуда 1927“. Надиграването започна с най-малките групи от двете детски градини. То се провежда за първи път в детското заведение и амбицията е да бъде превърнато в традидиция. Първото му издание може да гледате във видеото, на „ТВ Димитровград“ – на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук