13 260 щадящи теста за COVID-19 пристигат в област Хасково

13 260 щадящи теста за COVID-19, предназначени за учениците от начален етап, ще пристигнат днес следобед в област Хасково. Това уведоми началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) Веселина Павлитова, съобщават от Областна администрация.

Тестовете ще бъдат получени веднага от директорите на 49 училища от областта, в които има паралелки с над 50% съгласие от родителите децата им да бъдат изследвани 2 пъти седмично.

Нови 121 000 теста заминават за последните 11 области, които не успяха да получат необходимите им бройки при предишните доставки. Днес те ще бъдат раздадени на училищата в областите Велико Търново, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Плевен, Ловеч, Видин, Монтана, Перник и София-област, съобщават същевременно от Министерството на образованието и науката (МОН).Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук