13 ПОЖАРНИ И 4 ДЖИПА ГАСЯТ ПОЖАР В ТОПОЛОВГРАДСКО

13 противопожарни коли и 4 от обрудвваните за целта джипове на Горско стопанство са изпратени да гасят пожар край топоповградското село Българска поляна. Той избухва днес около 13:00 часа. Фронтът му се разгръща на голяма територия. Огънят върви в посока Главан. Засега не се налага затваряне на пътя Голяма звезда – Главан, информират от Областна администрация Хасково.

Пламъците обхващат иглолистна и широколистна гора, храсти и пасища, над 5 хиляди декара площ, само за 4 часа. Ситуиран е кризисен щаб, оглавяван от директора на регионалната пожарна дирекция в Хасково комисар Николай Вълчев. Жителите на Българска поляна са предупредени, че е възможна евакуация, заради застрашителните размери на пожара и близостта му до крайните къщи. Очаква се Община Тополовград да обяви бедствено положение.

Това е третият пожар в този район за днес. Предишните две огнища са били на територията на област Стара Загора и са загасени.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук