13 машини за демо гласуване пращат по общините, 2 остават в РИК – Хасково

контакти

Машините за демонстрационно гласуване, с инсталирана демоверсия на електронна бюлетина, пристигнаха в Районната избирателна комисия (РИК) – Хасково днес, съобщават от Областна администрация.

Централна избирателна комисия (ЦИК) е определила за всеки изборен район необходимия брой машини. За 29-ти Многомандатен избирателен район – Хасково броят е 15, обясни заместник-областният управител на Хасково Мартин Узунов.

Той каза, че утре те ще бъдат разпределени по общините. Председателят на РИК-Хасково Димитър Хадживълчев  поясни, че 2 от машините ще останат в районната комисия, където гражданите ще могат да се запознаят с начина на електронно гласуване в бъдещите дни преди изборния процес.

Узунов допълни, че на 90 % е изпълнено искането на общините в региона, тъй като заявеният брой от тях е бил 18. По преценка на ЦИК са определени и транспортирани 15 броя машини.

Заместник-областният управител отговаря за екипа от Областна администрация – Хасково, сформиран за създаване на организационно-техническата подготовка за провеждането на избори за Народно събрание, които ще се състоят на 2 октомври 2022 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук