13 КГ КОНФИСКУВАНО ЗЛАТО – НА ТЪРГ

НАП
контакти

Близо 13 кг злато пуска на търг НАП Пловдив. Наддаването ще се състои на 14 май, но още на 7-ми същия месец започват огледите. Те ще продължат три дни, до 9 май включително. Бижутата са предимно от 14-каратово злато, като кандидат-купувачите могат да избират между голямо количество пръстени, колиета и обеци, разпределени в няколко групи. Има и няколко гривни с чистота на материала 22 карата. Всички накити са предоставени за публична продан на НАП от митническото управление в Свиленград, след предотвратени опити за контрабанда през граничен пункт Капитан Андреево, в резултат на което са отнети в полза на държавата. Приходите, очаквани за бюджета от този търг, са в размер на поне 461 000 лв., съобщават от приходната агенция.

Още почти 27 кг златни изделия ще бъдат предложени на търг до края на месец юни. В момента количеството се подготвя за преглед от лицензиран оценител, който трябва да установи чистота на златото и да даде първоначална цена на различните групи бижута.

Информация със снимки на накитите може да се разгледа в електронната страница на НАП на интернет адрес www.nap.bg в рубриката „Продажби“.  Към всяко съобщение за търг се публикуват срокове за оглед, за подаване на ценови предложения и документи за участие, както и телефонен номер на водещия продажбата.

От приходната агенция напомнят, че в подобни търгове могат да участват само лица, притежаващи удостоверение за регистрация по Валутния закон. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук