12 530 тона пясък, 5100 тона сол и 126 снегорина за пътищата в региона през зимата

За автомагистрала „Марица“ са предвидени 47 машини. Повече от половината необходими материали са осигурени

контакти

За предстоящия зимен сезон за почистване на републиканската пътна мрежа в област Хасково са необходими 12 530 тона пясък, 5 100 тона сол и 22 тона калциевдвухлорид. Към момента са осигурени около 60% от тези количества. За първокласните, второкласните и третокласните републикански пътища са предвидени 126 машини.

За автомагистрала „Марица“ броят им е 34. В ход е организация за осигуряване на 13 комбинирани машини, които ще са основно за почистване на пътните възли и определени участъци от магистралата. За почистването й са нужни 100 тона калциевдвухлорид и 1 000 тона сол. 70% от необходимата сол вече е налична, както и 47% от химическия продукт.

Информацията съобщават от Областна администрация – Хасково, пред която днес институциите и общините от региона докладваха за готовността си за предстоящия зимен сезон. Заседанието води д-р Стефка Здравкова – изпълняващ длъжността областен управител.

Всички общини докладваха, че са готови за предстоящия зимен сезон. Вече са подписани и споразумителни протоколи с Областно пътно управление, за съвместно финансиране на поддържането на републиканските пътища в чертите на градовете Хасково, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Свиленград, Любимец, Тополовград и Ивайловград. Областните структури на МВР, КАТ, Регионално управление на образованието, болниците, военното формирование, електроснабдителното и водоснабдителното дружество също докладваха готовност за посрещане на зимата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук